skype facebook
Начало      За нас     Документи     Резервация     Контакти  
Ситуация и мерки в хотелите в Турция - Новини
Ситуация и мерки в хотелите в Турция
12.05.2020 г.

Представяме част от мерките, за които имаме запитвания през последните няколко седмици и министърът на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой съобщи в интервю за CNN TURK във връзка предотвратяване разпространението на COVID-19 и ситуацията на туризма в Турция:


Системата за олинклузив не се премахва, но се променя. Шведска маса ще има, но ще се постави зад прозрачна завеса. Kлиентите няма да си вземат сами храната, поставена на масите, а ще посочват на лице от персонала зад защитена прозрачна завеса какво желаят.
Социалната дистанция от три метра става метър и половина. Разстоянието между маси и фотьойли в хотели и ресторанти беше определено на 1,5 метра. В случаите, в които едно семейство седи на маса, разстоянието между неговите членове може бъде 60 см. Разстоянието между седалките в фоайето на хотела и опашките за храна ще бъде 1,5 метра. Същото разстояние ще бъде определено за шезлонгите.
Във фоайетата на хотелите стартира система за охлаждане на чист въздух отвън. Предпочитат се системи, които почистват и доставят въздух.
Ще бъде въведена система с QR код по стените на хотелите и ресторантите. Всеки гост, който желае, ще може да разчете баркода с помощта на мобилния си телефон и така щe се запознае с всички мерки, предприети от хотела срещу коронавируса.

Оставаме на Ваше разположение, като всяка информация, която стигне до нас от нашите партньори и достоверни източници ще бъде предоставена по всички комуникационни канали.
Желаем здраве и вяра на всички наши туристи и техните семейства.