skype facebook
Начало      За нас     Документи     Резервация     Контакти  
Позиция на „Дорис Травел” ЕООД - Новини
Позиция на „Дорис Травел” ЕООД
18.03.2020 г.

УВЕДОМЛЕНИЕ за ПОЗИЦИЯТА на „ДОРИС ТРАВЕЛ” ЕООД
ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪВЕДЕНОТО ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗАРАДИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19


УВАЖАЕМИ ПОТРЕБИТЕЛИ, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Във връзка с обявеното Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение заради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и Заповедта на Министерството на туризма № Т-РД-16-76/17.03.2020 г. и съобразно неминуемото отражение на тези форсмажорни обстоятелства върху туризма, Ви уведомяваме, че:
Туроператор “ДОРИС ТРАВЕЛ“ ЕООД НЕ ПРЕКРАТЯВА договорите за туристическите пакети, а временно СПИРА изпълнението на задълженията по договорите с потребителите за срока на действие на тези форсмажорни обстоятелства. Поради което “ДОРИС ТРАВЕЛ“ ЕООД НЕ ДЪЛЖИ връщането на платените вноски или окончателни плащания по временно спрените договори. По време на СПИРАНЕТО на изпълнението на ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, сключените договори се запазват и на КЛИЕНТА се предоставят различни опции:
1. КЛИЕНТЪТ има право да замени датата на пътуване по договора с друга от датите, които ”ДОРИС ТРАВЕЛ" ЕООД предлага.
2. КЛИЕНТЪТ може да поиска издаване на ВАУЧЕР за пълния размер на вече заплатената сума, който да използва за бъдещо свое пътуване до края на 2021 г.
3. Заради извънредното положение, в което се намира страната ни, всички пътувания за месец април 2020 няма да могат да се осъществят. Това не означава, че вече заплатените суми от КЛИЕНТИТЕ ни се губят, напротив - ”ДОРИС ТРАВЕЛ" ЕООД дава възможност на всички КЛИЕНТИ, които имат сключени договори и потвърдени резервации за този месец, да използват цялата заплатена от тях сума по други програми на Туроператора до края на 2021 г. За реализиране на тази възможност е достатъчно подписване на АНЕКС по образец към вече сключения договор. Подписването на анексите ще може да стане след 13.04.2020 г., когато отпада препоръката за работа от дистанция и офисите ни ще бъдат отворени за посещение на място.
4. За пътуванията през месец май 2020 г. актуална информация ще бъде дадена след като стане ясно дали ще има удължаване на срока на извънредното положение.
5. Постъпилите, евентуално, откази по Договори за пътувания след 13.04.2020 г., ще се разглеждат в съответствие с клаузите на подписаните конкретни договори и със санкциите, предвидени в същите.
6. За КЛИЕНТИТЕ, които се възползват от възможността да преместят по собствено желание пътуването си за друга дестинация и/или дата, платените от ”ДОРИС ТРАВЕЛ" ЕООД суми се прехвърлят по новия договор без такси.
7. Ако до изтичане на срока на форсмажорните обстоятелства, КЛИЕНТЪТ не е съгласен да промени датата или дестинацията на пътуването си, то след изтичането на този срок договорът му продължава действието си, както е бил договорен.
При наличие на основания за промяна и предвид динамиката на обстановката, горната позиция може да бъде изменена.

Вярваме, че това е едно изпитание, през което всички ще преминем разумно, запазвайки мечтите си за пътуване, добрите партньорски отношения и доверието на нашите клиенти.